Kernen

Haiku wordt gemaakt door minstens twee personen: de dichter en de lezer(s). Een haiku schrijven om hem achteraf nooit aan iemand te laten lezen is nutteloos: een haiku wil gedeeld worden!


De kunst van haiku:
het onzegbare toch nog zeggen.

Haiku delen kan met publicatie via boek of tijdschrift, of gewoon op een blad papier. Dat kan ook via deelname aan werkvergaderingen van een haikukern. Bedoeling is eigen werk aan de andere aanwezigen voor te leggen voor een bespreking van inhoud en vorm. Wat met inhoud en vorm bedoeld wordt kan na enige ervaring gemakkelijk begrepen worden. Het stapsgewijs ontdekken van hoe anderen over ons eigen werk denken kan heel relevant zijn, en verrassend!

Haiku-kern Antwerpen – Haikuvonken
Momenteel is de werking beperkt tot een facebookgroep. Aanvraag indienen bij haikuvonken@gmail.com of freja@freja.be.


Haiku-kern Brabant
Vergadert op zaterdag in het Ontmoetingscentrum Westrand, Kamerijklaan z/n, te Dilbeek, telkens van 14 u. tot 17.30 u. in lokaal 302. Vergaderdagen: 12/02, 09/04, 04/06, 10/09 en 12/11. Info: Leon Scevenels (voorzitter), tel. 0478 97 19 89, e-mail leon.scv@skynet.be of Walter Vereertbrugghen (ondervoorzitter en secretaris), tel. 02 522 32 44, e-mail veewee@compaqnet.be.


Haiku-kern De Fluweelboom
Tweemaandelijkse bijeenkomst telkens op zaterdag vanaf 13.30u. Nadere informatie over het lidmaatschap van De Fluweelboom bij de secretaris: guy.vanden.broeck@pandora.be en op de website www.haikukringdefluweelboom.be.


Haikukern Harundine
Latijnse haiku’s. Meer Info: Hugo Kempeneers, tel. 02 305 64 09, GSM 0475 06 18 32, e-mail hugo.kempeneers@telenet.be.


Haiku-kern Limburg
Vergaderzaal Sint-Jorisheem in Alken/Sint-Joris. De vergaderingen vinden plaats op de 1ste zondag van maart, juni, september en december, telkens om 20u. Info: Luk de Laat, tel. 011 31 51 61.


Haiku-kern Karumi
Vergaderingen: donderdagnamiddag van 14u. tot 16u. in het CC de oude pastorij, Dorpstraat, Kapellen. Info: Gert Vingeroets, Streepstraat 17, 2950 Kapellen, e-mail gert.vingeroets@gmail.com of Els Kooyman, e-mail kooymanels@gmail.com


Haiku-groep in Gent
De haiku-groep in het dienstencentrum de Horizon werd jarenlang begeleid door wijlen Freddy Taghon. De groep komt nog steeds elke eerste dinsdag van de maand samen in het dienstencentrum De Horizon op de Lousbergskaai 12. Info: de groep wordt nu begeleid door Hedwig Aerts, e-mail hedwig.aerts@telenet.be.


Haiku Kern Kempen
Vijf maal per jaar (tussen september en juni) wordt er vergaderd in het dienstencentrum ‘De ontmoeting’ in Beerse, Boudewijnstraat 8, Info: Riet De Bakker, e-mail rietdebakker@hotmail.com.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s