wedstrijden

INTERNATIONALE HAIKUWEDSTRIJD VANCOUVER

In Vancouver staan niet minder dan 43.000 (!) kersenbomen. Sinds 2005 organiseert men er een heus “kersenbomenfestival”, met wandelingen, fietstochten, een reuzepicknick en uiteraard een haikuwedstrijd. Tot 1 juni kan je twee haiku’s insturen. Verdere informatie vind je op https://vcbf.ca/event/haiku-invitational-2023/

JOUW HAIKU OP DUIZENDEN THEEZAKJES?

Het Japanse bedrijf ITO EN, de belangrijkste producent van groene thee in Japan, organiseert voor de 34e keer een bijzondere haikuwedstrijd. De haiku’s van de winnaars zullen op de producten van het bedrijf gedrukt worden en dus een zeer ruime verspreiding kennen. Het is zowel een grote publiciteitscampagne van het bedrijf als een wedstrijd die het haikuleven een boost geeft.

Vorig jaar waren er bijna twee miljoen inzendingen waarvan 33.941 inzendingen in het Engels.

Ook dit jaar worden veel inzendingen verwacht. Tweeduizend haiku’s worden geselecteerd en krijgen een plaats op hun producten. Als je deelneemt en je hoort bij de winnaars, horen we het graag.

Je mag maximaal zes (Engelstalige) haiku’s insturen. De deadline is 28 februari 2023.

Voor meer informatie en deelname: https://itoen-shinhaiku.jp/en/

PAUL MERCKEN AANMOEDIGINGSPRIJS 2023

De ‘Paul Mercken Aanmoedigingsprijs’ voor het jaar 2023 is een haikuwedstrijd met als thema: Wabi-Sabi. Wat is Wabi-Sabi? Er bestaat eigenlijk geen duidelijke definitie. Het is een levenshouding, een manier van kijken naar het leven en de dingen. Wabi-Sabi is vaststellen dat de dingen vluchtig en vergankelijk zijn, en dat ze niet perfect zijn. De aanvaarding en waardering van vergankelijkheid en imperfectie staan centraal.

De opgave van de wedstrijd is een haiku te schrijven, vertrekkende van kunstwerken uit een tentoonstelling in Leiden waarvan je op de website www.haiku.nl foto’s vindt. De winnaar ontvangt 250 euro. Voor de tweede en derde prijs zijn respectievelijk 150 en 100 euro beschikbaar.

De uiterste inzenddatum is 1 augustus 2023.

Voor meer informatie: https://haiku.nl/blog/2022/10/31/wabi-sabi-haikuwedstrijd/

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s