Haikuwedstrijd

Net als vorig jaar naar aanleiding van het Eerste Festival van het Maankonijn organiseert het Huis van de Haiku weer de haikuwedstrijd In ’t Stille Weg. Dit keer naar aanleiding van 10 jaar B&B In ’t Stille Weg in juni.


Ook in het oude Japan werden al haikuwedstrijden georganiseerd, waaraan heel het volk deelnam. Er werden zelfs door de keizer persoonlijk haikuwedstrijden uitgeschreven. De haikumeesters beoordeelden de ingezonden werken en stelden er daarna vaak ook publicaties mee samen.

De wedstrijd In ’t Stille Weg is een initiatief van B&B In ’t Stille Weg en wordt georganiseerd door het Huis van de Haiku en ya. De wedstrijd loopt dit jaar van 15 maart tot en met 15 mei 2022 en staat open voor alle leeftijden. De winnaar wordt in juni bekendgemaakt tijdens een feest op het erf van de B&B in Kemmel. De hoofdprijs is een verblijf van 2 nachten voor 2 personen in de B&B.

De ingezonden haiku’s moeten aan een aantal criteria en voorwaarden voldoen. Niet het aantal lettergrepen is daarbij van het grootste belang, wel de ziel van haiku. Maar ook vernieuwende, experimentele haiku’s komen in aanmerking, zolang de haikuziel er maar in terug te vinden is. Verder wordt er in het wedstrijdreglement ook een aantal thema’s opgegeven waarbinnen de ingezonden haiku’s moeten passen. Dit jaar zijn dat: boerenpaard/ezel, velden/weiden, stal/schuur, stilte/leegte. Deze thema’s mogen heel ruim worden geïnterpreteerd. Zolang er maar een spoor in je haiku van terug te vinden is.

Het volledige wedstrijdreglement met alle details en praktische gegevens kan hier worden gelezen of gedownload.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s